APARIŢIE EDITORIALĂ : ,,MARCĂ ŞI IDEOLOGIE”

69

De curând   a văzut lumina tiparului la  Editură Tracus Arte volumul  Marcă şi ideologie – Filatelia în perioada 1945 – 1989” scris de Cristina POPESCU şi  Andreea ROTARU.

Resize-of-20131021_190712

             Volumul este o antologie de  imagini-poeme, o reconstituire a frumosului negativ, o ,, radigrafie” experimentală şi documentară a  timbrelor, unde autorii ,,zăbovesc” asupra emisiilor filatelice şi ,,deschid un proces” universal, ,,judecând fir a păr” data punerii în circulaţie, valoarea nominală, tirajul, dimensiunea, personajele şi chiar ,,machetatorul”.

Resize-of-20131021_191003

         Cartea este una de marcă şi tratează un fragment (perioada comunistă)  din activitatea  filateliei  române. Poartă girul  Academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici  şi siguranţa unui succes garantat.

Resize-of-20131021_190831

,,(..) Cartea Marcă şi Ideologie abordează cu mult success aceste aspect ale filateliei române din era comunistă. Este un studiu ştiinţific minuţios, o adevărată teză  doctorală sau postdoctorală de antropologie culturală care prezintă un interes deosebit nu numai pentru filatelişti. Ea oferă o frescă a vieţii cultural din România comunistă. (…) Este o carte interesantă, frumoasă şi utilă care ar trebui să fie în orice bibliotecă de intellectual”– Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici .

Florin Preda-Dochinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.