BASMELE VIN DIN RISIPA DE CULORI

349

 

Salonul de pictură ,,ARTE MICI” face parte dintr-un lung poem al copilăriei.

ioan mihail mutu  Aici, artiștii prezenți nu pictează, ci scriu doar o etapă a Picturii.  Mângâierea, eleganță, chiar şi dulceața culorii sunt semnele care,,bântuie” şi această ediție.

farkas masca

Sentimentele sunt existențiale, de stăpânire a grației copilăriei, dezvoltând sugestii de ,,frez”, surprinderi de ,,alb” şi corespondențe de adorație.

mesina alexandru

Majoritatea artiștilor înscriși au reușit să comunice prin imagine, aducând un limbaj capabil să susțină  echilibrul și tonalitatea lucrărilor prezentate. Chiar dacă ne gândim la dezlănțuirea haotică a elementelor de limbaj,atent, vom observa că așezarea lor nu este întâmplătoare, ordinea este sentimentală și deloc brutală.  Întâlnim elemente de românism autentic cu puls, fantezii modelate suav,  chipul PATRIEI, în jurul căruia gravitează  întreaga iubire, de la pământul roditor până la cerul nepictat, încă.

postolachi adrian

Salonul de pictură ,, Arte Mici”a intrat în scenă, încercând nu să întemeieze o nouă ctitorie, ci să refacă detaliile compromise ale copilăriei, să indice rădăcinile firești, să elimine confuziile şi să ridice, cu o treaptă, mai sus  puritatea, fantezia,sinceritatea și simplitatea.

Agache Vasile. Pelinia, Drochia, Republica Moldova, ”Singur”, Pictură în guașe pe hîrtie, 29x41cm, categoria 11-15ani

La Motru, basmele vin din risipa de culori şi sunete pure. Doar aici,  puteți vedea   îngeri, cu copii premianți  păzitori.

artur toderas     Imaginea nu trădează, ci poate fi doar înțeleasă!

Florin Preda-Dochinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.