NOEMI AMALIA KUSZTOS subjugă timpul prin ,, eros” şi-l domină prin ,,magie”

334

 noemi

    ,,Eros și magie  este un ritm convulsiv de rafinament, de literă şi privilegiu , un absolut de plăceri, de provocări şi forme, o mişcare  nebunească, bazată pe reala interpretare şi confesare a  artistei NOEMI AMALIA KUSZTOS.

noemi 1

       Cu siguranţă artista nu a dorit  să ilustreze frumuseţea tipică  trupului feminin ci doar incendiu de sentimente pe care îl provoacă şi îl îmbracă culoarea , ca principiu.

noemi2

      Semnul şi poezia măştilor introduc privitorul în subiectul expoziţiei,  tratează  jocul şi timiditatea cu  graţia culorilor  guralive, într-o manieră plastică  preţioasă.

noemi4

      Fluxul liric al lucrărilor de pictură te duc cu gândul nu la  invenţii stranii ci doar la  frecvenţe  umane, la dialoguri care luminează, nu brusc, atitudini, libertăţi şi tentaţii moderne.

noemi7

      Cromatica expoziţie are senzaţie şi căldură, clocoteşte sânge  în  alb îngeresc şi albastru fantomatic, fixează chipuri în spaţii retorice  dar aduce şi proprii tensiuni, nu cu intenţii polemice, doar cu scop de ademenire la meditaţie, triumf şi iluzie.

noemi8

      Pictura sa are ceva, şi de metaforă şi de cotidian, ilustreză energii şi eliberează semne, dezvoltă idei morale, pe care chiar de nu le-acceptă  ca ,, eros” le domină prin  ,,magie”

      Pentru că Noemi Amalia Kusztos  a avut curajul  să bulverseze viaţa culturală a cetăţii, şi să rupă toamnei tristeţea din bluze, primeşte apauzele noastre ca un (în)semn de nobleţe. 

                                               Alin BĂLUŢĂ     

 

noemi9

 

    P.S.      Vineri, 18 octombrie, orele 17:00, la Galeriile de Artă ale municipiului Alba Iulia, Noemi Amalia Kusztos şi-a vernisat expoziţia de pictură şi grafică,

expozitie-noemi-22

denumită sugestiv  ,,Eros şi magie”, expoziţie care va rămâne deschisă publicului până în ziua de 30 noiembrie2013 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.