PICTORUL STALLONE EXPUNE LA SANK PETERSBURG

84

     Cunoscutul actor american Sylvester Stallone a fost invitat, în calitate de artist plastic, să  expună  la Muzeul National de Arta din Sankt Petersburg.

pictura_semnata_de_actorzaul_sylvester_stallone_41949200

   Încă din  prima zi , expoziţia pictorului a stîrnit un mare interes din partea publicului , adunând în jurul Castelului Mihailovski   sute de persoane.

stalone3

         Directorul adjunct al muzeului,  Evgheni Petrov citat de agenţia de ştiri  RIA Novosti,  a declarat să  că actorul  american    aflând că va expune în Rusia a pictat șase sau șapte picturi într-o tehnică  diferită de cea a  operelor operele sale anterioare.

 Expoziţia cuprinde circa 36 de lucrări de pictură,  realizate de artist în perioada 1975-2013, lucrări care  pot fi atribuite expresionismuui abstract. Multe dintre ele se află în muzee şi colecții particulare din diferite țări și acoperă o perioadă suficient de lungă din cariera de actor.

 „Expoziția cuprinde lucrări dedicate prietenilor … De asemenea, există o lucrare, pe care artistul a dedicat-o fiului său decedat,.”,  a declarat  Petrov, citat  de agenţia de ştiri  RIA Novosti.

 972328441

,,Comuniştii ruşi” se opun expoziţiei lui  Stalone

        Au existat şi voci, în rândul  ,,comuniştilor ruşi”, care s-au declarat împotriva acestei expoziţii, pe motivul că personajul ,,Rambo”, care a fost  interpretat de-a lungul timpului  de Stallone, a reprezenta întotdeauna un simbol al armatei americane care îi ucidea pe soldaţii ruşi şi pe ,, tovarăşii acestora”.

     În schimb,  artistul se consideră ,,flatat” că a fost ales, dintre mii de pictori talentaţi,  să expună în Rusia.

stalone2

Este un lucru foarte flatant, pentru că pe piaţă există atât de mulţi artişti extraordinari, însa ei m-au ales pe mine şi m-au rugat să mă duc acolo şi să asist la vernisajul unei retrospective de 40 de ani care va prezenta toate picturile mele, de la început şi până acum. La început mi s-a părut ciudat, dar apoi mi-am spus că este o şansă fantastică, pentru că acesta este domeniul căruia mi-ar placea să îi aloc cea mai mare parte din timpul meu”, a declarat actorul american în emisiunea de televiziune „Good Morning America”.

A.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.