REGULAMENTUL SALONULUI DE PICTURĂ ARTE MICI, EDIȚIA A XII-A

92

   Salonul de Pictură „ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată şi culoare) este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin, Primăria Municipiului Motru – Casa de Cultură Motru și Florin Preda-Dochinoiu, în parteneriat cu publicațiile GAZETA DE MÂINE, PAGINA OLTENIEI, Obiectiv Mehedințean, Oglinda Gorjului, urmând ca până la 25 martie 2021, când vor fi anunțați premianții, să se alăture organizatorilor și alți parteneri.

   Ediția a XII-a a Salonului de Pictură „ARTE MICI” se deosebește de celelalte ediții, din cauza măsurilor restrictive impuse de autorități ca urmare a pandemiei Covid 19. Anul acesta totul se va petrece în mediul on-line, de la etapa de înscrieri până la etapa de acordare a premiilor.

   Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani) numai pentru secțiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guașe, acrilic, ulei și tehnică mixtă).

   Orice temă și tehnică este admisă, pentru a permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să trimită două lucrări, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor.

   Lucrările pot fi înscrise în concurs până la data de 01.03.2021, ora 23.00 (ora României).
Înscrierea se face exclusiv online pe adresele de email:
artemici@yahoo.com, pentru artiștii din diaspora și Republica Moldova
artemici2021@gmail.com, pentru artiștii din România
și constă în trimiterea imaginii lucrărilor (obligatoriu în format JPG, numele fișierului fiind numele artistului urmat de titlul lucrării) și a unui document Word, în care se vor înscrie numele și prenumele artistului, vârsta, localitatea, județul (raionul), țara unde locuiește și adresa de e-mail, precum și titlul lucrării/lor, tehnica, suportul, dimensiunile, anul de realizare.
Exemplu:

Florin PREDA, 12 ani, Pitești, Argeș-România (florin_preda@gmail.com)
,, APUS DE SOARE”, tempera pe pânză, 30/50 cm, 2021

   Fișierele de imagine digitale trebuie să îndeplinească următoarele specificații:

  •  Numai fișiere JPG
  •  Rezoluția minimă 72 DPI
  •  Nu trimiteți imagini cu lucrările dumneavoastră de artă, care au fost încadrate cu ramă.

   Lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina artemici.ro, la categoria «ARTIŞTI ÎNSCRIŞI, EDIŢIA A XII-A 2021»

    Membrii juriului vor examina, on-line, lucrările participanților și vor desemna câștigătorii. Deciziile juriului sunt definitive și inatacabile.

   Membrii juriului: Pavel Şuşară, Michael Lassel, Nicolae Maniu, Dan Neamu, Alexandra Maciac, Dan Cepeși şi Florin Preda-Dochinoiu.

   Anunțarea câștigătorilor se va face începând cu ziua de 25 martie 2021, pe pagina http://artemici.ro/ , pe profilul de facebock Arte Mici sau pe pagina ARTE MICI.

   Se vor acorda mai multe premii pentru fiecare categorie de vârstă premii speciale, premii I, II și III, „ORDINUL ARTE MICI” şi „MARELE PREMIU ARTE MICI”. Premiile vor consta în prezentarea artiștilor și lucrărilor câștigătoare în mediul on-line, prezentări individuale sau colective pe pagina http://artemici.ro/ sau a publicațiilor partenere, cronici de artă plastică, etc., pe toată perioada anului 2021.

   Lucrările premiate vor fi publicate într-un catalog digital, în format pdf, ce va putea fi descărcat de pe pagina http://artemici.ro/.

   Diplomele vor fi eliberate numai în format digital și vor putea fi descărcate de pe pagina de facebook ARTE MICI.

   Drepturile de autor asupra lucrărilor înscrise in concurs aparțin autorilor, care consimt prin participarea la acest eveniment, conform acestui regulament, să cedeze drepturile de publicare și expunere publică asupra materialelor trimise.

   Organizatorii și partenerii concursului își rezervă dreptul de a folosi imaginile lucrărilor în vederea publicării sau în orice alt scop. De asemenea organizatorii își rezervă dreptul la folosirea, utilizarea și publicarea datelor privind numele, prenumele, vârsta, localitatea de domiciliu și țara artiștilor înscriși la concurs.

   Prin înscrierea la acest salon de pictură se consideră că sunt acceptate condițiile regulamentului și autoritatea juriului. Arhivarea informației se va face electronic atât pe site-ul propriu cât și pe site-urile organizatorilor și partenerilor evenimentului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.