REGULAMENTUL SALONULUI DE PICTURĂ ARTE MICI, EDIȚIA A XIV-A

1207

 

REGULAMENTUL SALONULUI DE PICTURĂ ARTE MICI,  EDIȚIA A XIV-A

Salonul de Pictură „ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată și culoare) este organizat de Primăria Municipiului Motru, Consiliul Local Motru – Casa de Cultură a municipiului Motru, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin și Florin Preda-Dochinoiu, în parteneriat cu Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj , Parohia Motru II, Parohia Motru I, Galeria AXA ART Timișoara, Gallery 13.ro,  Asociația Internațională a Polițiștilor Secția  Română – Regiunea 1 Gorj, Poliția  Motru Asociația ,, Țara Noastră-Casa Noastră” , FilipArt Bălăneștii Gorjului, SC IRIS CV SRL, SC AD-MUTRIUM SRL, S.C.Anbitas Com Prod SRL,  SC Leurda Impex SRL și Pensiunea ,, LAO” LUPOAIA ,  urmând ca până la 25 martie 2023, când are loc ceremonia de premiere, să se alăture organizatorilor și alte persoane sau parteneri, care prin gestul lor să poată bucura mai mulți artiști.

Partenerii media ai acestei ediții sunt GAZETA DE MÂINE, PAGINA OLTENIEI, Viața Gorjului, IMPACT ÎN GORJ,  CULT-URA, Motru Știri Locale.

Această ediție este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani) numai pentru secțiunea PICTURĂ .

Orice temă și tehnică este admisă, pentru a permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine.

Lucrările pot fi înscrise în concurs până la data de 28.02.2023, ora 01.00 (ora României).

Înscrierea se face atât online cât și dublată de trimiterea fizică a lucrărilor artiștilor.

         În prima etapă lucrările vor fi transmise online pe adresele de email:
artemici@yahoo.com , pentru artiștii din diaspora și Republica Moldova

artemici2021@gmail.com, pentru artiștii din România

și constă în trimiterea imaginii lucrărilor (obligatoriu în format JPG, numele fișierului fiind numele artistului urmat de titlul lucrării) și a unui document Word, în care se vor înscrie numele și prenumele artistului, vârsta, localitatea, județul (raionul), țara unde locuiește , precum și titlul lucrării/lor, tehnica, suportul, dimensiunile, anul de realizare.
Exemplu:

  • Florin PREDA, 12 ani, Pitești, Argeș-România
  • ,, APUS DE SOARE”, tempera pe pânză, 30/50 cm, 2022

Fișierele de imagine digitală trebuie să îndeplinească următoarele specificații:

  •  Numai fișiere JPG
  •  Rezoluția minimă 72 DPI
  •  Nu trimiteți imagini cu lucrările dumneavoastră de artă, care au fost încadrate cu ramă.

După transmiterea  lucrărilor în format digital , la adresele de email specificate în regulament, acestea vor fi expediate direct sau prin postă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 28 februarie 2023 (data poștei), pe următoarea adresă :

CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU ( MULTICULTURALĂ)

strada Minerului, nr.5 A, municipiul Motru, județul Gorj, cod poștal 215200, ROMÂNIA

cu mențiunea «PENTRU SALONUL DE PICTURĂ „ARTE MICI”».

            Fiecare lucrare de pictură va fi etichetată pe fată cu numele, prenumele artistului și titlul lucrării, iar pe spatele fiecărei lucrări se va menționa: numele și prenumele artistului, vârsta, titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact, adresa unde locuiește.

Cel puțin una dintre lucrările înscrise în concurs trebuie să fie înrămată, însă dacă una dintre lucrări este realizată pe pânză întinsă pe șasiu nu este obligatorie înrămarea. Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să prezinte câte două lucrări, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor.

Lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina www.artemici.ro, la categoria «ARTIȘTI ÎNSCRIȘI, EDIȚIA A XIV-A 2023»

Membrii juriului vor examina, on-line, lucrările participanților și vor desemna câștigătorii. Deciziile juriului sunt definitive și inatacabile.

Membrii juriului: Pavel Şuşară, Michael Lassel, Dan Neamu, Alexandra Maciac, Dan Cepeși şi Florin Preda-Dochinoiu.

Anunțarea câștigătorilor se va face începând cu ziua de 10 martie 2023, pe pagina http://artemici.ro/, pe profilul de facebock Arte Mici sau pe pagina ARTE MICI.

Se vor acorda mai multe premii pentru fiecare categorie de vârstă, premii speciale, premii I, II și III, „ORDINUL ARTE MICI” şi „MARELE PREMIU ARTE MICI”.

Lucrările premiate vor fi publicate într-un catalog digital, în format PDF, realizat de  Primăria municipiului Motru- Casa de Cultură a municipiului Motru, ce va putea fi descărcat de pe pagina http://artemici.ro/.

Ceremonia de premiere va avea loc în ziua de 25 martie 2023, în municipiul Motru, județul Gorj.

Premiile neridicate la festivitatea de premiere, din data de 25 martie 2023, vor fi trimise de organizatori în termen de trei luni, numai prin curierat , taxele urmând a fi suportate de artiștii câștigători.

Artiștii consimt ca, prin participarea la acest eveniment, conform regulamentului, să cedeze drepturile de publicare și expunere publică asupra materialelor trimise.Lucrările participante  la Salonul de pictură ARTE MICI nu se restituie.

           

Organizatorii și partenerii concursului își rezervă dreptul de a folosi imaginile lucrărilor în vederea publicării sau în orice alt scop. De asemenea organizatorii își rezervă dreptul la folosirea, utilizarea și publicarea datelor privind numele, prenumele, vârsta, localitatea de domiciliu și țara artiștilor înscriși la concurs.

   Prin înscrierea la acest salon de pictură se consideră că sunt acceptate condițiile regulamentului și autoritatea juriului. Arhivarea informației se va face electronic atât pe site-ul propriu cât și pe site-urile organizatorilor și partenerilor evenimentului.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Ma numesc Manghera Mihaela, sunt învățătoare la Liceul Tehnologic Tismana si doresc sa înscriu la curs doua eleve: Sulea Carla Nicole si Ciurlău Carla, varsta 7 ani. Va mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.